La Fiscalia denuncia a Osorio per repiular un tweet sobre cremar esglésies amb gent a dins

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els Jutjats de Blanes investiguen la denúncia que fa la delegació de la fiscalia de Girona a Blanes contra el regidor palafollenc d’ICV-EUiA, Juan Andrés Osorio per haver repiulat a través del seu compte personal del Twitter, un missatge d’un humorista blanenc en el que es podia llegir; “Cremar esglésies em sembla una barbaritat si no hi ha ningú a dins”.

La fiscalia acusa tan Osorio, com l’humorista que va escriure el text original, Facu Diaz, de ser autors d’un delicte relatiu a l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats religioses.

Tot plegat es remunta a les festes nadalenques quan es va fer el tweet i la repiulada. Dies més tard, el 31 de desembre, la policia espanyola va comunicar els fets a la Fiscalia de Barcelona i, en paral•lel, la Fiscalia de l’àrea d’Arenys de Mar també va rebre una denúncia d’un particular. El cas va arribar a mans de la Fiscalia de Girona quan van establir que la piulada originaria l’havia escrit el veí de Blanes.

Arran d’aquesta denúncia, el Jutjat d’instrucció número 5 de Blanes ha obert una investigació contra l’autor de la piulada i contra Osorio per haver-lo repiulat. Es dona el cas que el tweet no només va ser repiulat per Osorio, sinó per un centenar de persones més que no estan incloses dins la denúncia.

L’article 510 del Codi Penal castiga amb penes d’entre 1 i 3 anys de presó les persones que incitin “a la discriminació, l’odi o a la violència contra grups o associacions per motius racistes, antisemites o altre referents a ideologia, religió o creences”.

gb1

Osorio es mostra sorprès i considera que la denúncia no té sentit i recorda que el missatge és humor. El regidor no dubta en afirmar que es tracta d’un judici polític i que hi ha algú rere la denúncia.

Osorio no entén perquè només es denuncia a un dels molts retweets del missatge i diu que li recorda a altres temps d’aquest país. Creu, doncs, que la denúncia tindrà poc recorregut.

El fiscal ha demanant que prenguin declaració als dos homes en qualitat d’imputats, que se sol•liciti informació a la xarxa social Twitter i que demani a Telefónica que indiqui els titulars de les direccions IP des d’on es van emetre les piulades.

El tweet i la repiulada ja van comportar una agre polèmica política, primer a les xarxes i després al ple municipal, que va acabar al jutjat de Pau de PLF

 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics