URGENT

Agustí diu que la caserna de Policia ha estat a cost pràcticament zero per l’Ajuntament

Compartiu aquesta història

L’alcalde de PLF, Valentí Agustí ha sortit al pas de les crítiques que ha fet el grup municipal d’Esquerra Republicana arran de la inauguració de la nova caserna de la policia local.

El socialista explica que el cost total de la caserna no ha estat d’uns 500 mil € com afirmen els republicans, sinó que no arriba als 400 mil. Una xifra a més que ve finançada per subvencions d’altres administracions com la Diputació i la Generalitat. Agustí recorda als republicans que la nova caserna de Policia, que a més també és jutjat de pau, ha costat pràcticament 0 euros a les arques municipals. És per això que parla de gestió econòmica perfecte.

De tota manera, l’alcalde explica que encara s’està pendent de rebre part dels diners que depenen de la Generalitat, que continua mantenint deutes amb el consistori.

En el seu escrit, Esquerra assegurava que la despesa era desproporcionada assegurant que demostrava una actitud pèssima com a gestors.

Una altra qüestió que critiquen els republicans és la ubicació del nou equipament. Sempre han defensat altres ubicacions més enllà de la Pl del Fòrum Palatiolo. Agustí, però defensa l’ubicació cèntrica per fer una policia de proximitat. L’alcalde, però afirma que no recorda la mitja dotzena de propostes que asseguren, des d’Esquerra, que es van presentar com alternatives a la Pl del Fòrum Palatiolo. Diu que en recorda 2; un al Cap de Salut i l’altre en els terrenys que ocupava institut, prop de les escoles, dos emplaçaments on l’Ajuntament ja hi té altres plans.

Agustí considera que no es valora el fet que l’equipament inclogui també el jutjat de Pau, cosa que ajuda a pacificar l’espai destinat a Policia al centre de la vila.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics