URGENT

Plega el secretari d’organització del PSC del Maresme per desavinences i malestar amb la direcció

Compartiu aquesta història

A falta de 7 mesos per les eleccions municipals, el PSC ha viscut aquesta setmana una sacsejada després que el seu secretari d’organització comarcal, Carlos Fernández, hagi anunciat que plega per “discrepàncies” amb la direcció del PSC de Maresme davant la remodelació de les estructures del partit i on la seva responsabilitat perdia pes.

De tota manera des del partit es parla de “certes irregularitats administratives vinculades a despeses injustificades” que ja estan resoltes, però que han servit a certs sectors del PSC, molt crítics amb la gestió del secretari d’organització, per exigir que deixés el càrrec.

Fernández s’ha avançat presentant la seva dimissió. El també regidor a Mataró reconeix que la seva gestió “ha trepitjat més d’un ull de poll” dins el partit i critica que s’hagi utilitzat “un error administratiu” com a excusa per pressionar-lo tant a ell com a la direcció.

Per Carlos Fernández, les desavinences amb la direcció comarcal, encapçalada per l’alcalde de Pineda Xavier Amor, tampoc han ajudat a continuar. I és que per a les properes eleccions municipals, els socialistes volen recuperar figures “de la vella guàrdia” i que han tingut pes polític indiscutible en el territori, com podria ser Esteve Terrades i que podrien reconduir una situació difícil pels socialistes en el territori de cara als comicis electorals.

Carlos Fernández era considerat fins ara la mà dreta del primer secretari del PSC al Maresme i alcalde de Pineda, Xavier Amor, que li va oferir la secretaria d’organització el 2012 i que li va donar àmplia llibertat per gestionar la relació amb els militants en el territori. Precisament aquesta gestió ha provocat més d’una topada amb algunes executives locals que han titllat el seu estil de “barroer i poc diplomàtic”.

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics