Es presenta la campanya de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte a PLF

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ahir al vespre unes 200 persones van assistir a l’acte de presentació d’aquesta campanya que es va fer al casal de l’Avi del centre.

La doctora Montserrat Tejedor, responsable de l’Àrea Sanitària de Malgrat i PLF, va explicar als assistents en què consisteix el càncer de còlon i com una detecció en una fase incipient ajuda a ser més efectius en el tractament. A més la doctora explica que aquest tipus de càncer sol tenir uns símptomes molt suaus que ajuden a ocultar-lo o a fer difícil la seva detecció fins a fases molt avançades. És per això que la dta. considera molt necessari fer aquestes proves per a una detecció precoç

Un dels símptomes més comuns és la sang a la femta. Per això la campanya de detecció precoç incideix d’entrada en analitzar la femta de les persones grans per buscar-hi restes de sang. En cas positiu s’endegarien altres proves mèdiques per acabar d’afinar el diagnòstic.

La campanya que es fa a PLF oferirà als majors de 50 anys un kit per tal de fer aquesta prova. A partir del dia 3 de novembre les 4 farmàcies de PLF oferiran aquest kit i recolliran les mostres de femta que seran posteriorment analitzades. Els resultats es comunicaran personalment a cada participant i en cas que s’hi detecti sang, també al metge de capçalera que continuarà amb el procediment per descartar un possible cas de càncer.

La campanya està finançada per l’Ajuntament de PLF que preveu una despesa d’uns 11 mil€. El consistori diu que aposta per la prevenció com a arma més efectiva per actuar contra aquest càncer, un dels que té més incidència sobre la població.

La Dta. Tejedor explica que tothom és susceptible de patir aquest tipus de càncer, tot i que reconeix que hi ha malalties intestinals que poden influir en el seu desenvolupament.

A la presentació d’ahir es va incidir que per evitar aquest càncer també hi ajuda deixar de fumar, beure amb moderació i fer una vida saludable amb la incorporació d’exercici físic a diari.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics