L’Ajuntament aprovarà demà les noves ordenances

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els nous tributs i taxes municipals es tractaran demà al vespre en una sessió extraordinària del ple de l’Ajuntament que començarà a les 19h i serà transmesa en directe per RP.

La proposta del govern local és congelar la majoria de taxes i impostos locals. La majoria de modificaicions són en els textos que acompanyen les ordenances per canvis normatius. També hi ha rebaixa del coeficient de l’IBI, una rebaixa que busca que l’import que paga per aquest impost, el més important dels que recull el consistori, es mantigui igual que aquest any.

Una altra de les modificacions és l’eliminació de les bonificacions en algunes taxes pel fet d’estar empadronat a PLF. En alguns serveis com escola d’adults o escola de música els palafollencs pagaven menys que els residents a d’altres poblacions. El govern ha reduït els imports generals per tal que tothom pagui el mateix, sense que els palafollencs hagin de pagar més.

Aquestes són les principals mesures que vol aplicar el govern local.

Per la seva banda, el PP ha presentat una proposta que demana al govern que rebaixi alguns impostos i taxes. A l’espera del debat en el plenari, els populars han demanat una rebaixa més contundent del coeficient multiplicador que s’aplica a l’IBI i una reducció del 50% pels aturats de llarga durada.

També suggereix una rebaixa del 5% de l’impost de circulació i reduir els gravàmens que s’apliquin a l’impost de construccions i obres.

Entre d’altres també demanen la reducció del preu per a les llicencies de venda ambulant al poble. Segons apunten els populars a aquesta emissora, esperen que demà, durant el plenari, es pugui debatre aquestes modificacions. El PP de PLF ha demanat en els últims exercicis una congelació dels impostos i ara una rebaixa dels tributs per tal, segons la proposta presentada, de no fer minvar la capacitat econòmica dels veïns de PLF.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics