Les farmàcies comencen a repartir el material per a les proves de detecció del càncer de Còlon i Recte

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Des d’avui i fins a mitjans de mes, els palafollencs majors de 50 anys que vulguin participar a la campanya de Detecció Precoç del Càncer de Colon i Recte ja poden anar a la seva farmàcia de confiança a recollir el material per a fer les proves a casa.

Amb aquest material, que va acompanyat d’un full explicatiu, cal recollir una mostra de femta que posteriorment serà analitzada per tal de detectar-hi sang, ja que podria ser un símptoma d’aquest tipus de càncer.

Bàsicament les farmàcies donen el pot on recollir les mostres, tal i com explica la Myriam Solé de la Farmàcia Gelpí de PLF. També defensa que la campanya de PLF permetrà fer les proves molt més ràpid que pel sistema tradicional i que es calcula que es pugui arribar a detectar fins a uns 5 casos de càncer.

Un cop repartit el kit, a partir del dia 17 i fins a finals de mes, de nou les farmàcies recolliren les mostres i les custodiaran abans de ser enviades als laboratoris que realitzaran les proves.

Els resultats seran notificats personalment i també al metge de capçalera, i en els casos positius, és a dir, en el cas que hi hagués presencia de sang a la femta, es seguirà el protocol especial pels participants al programa i veïns de Palafolls. Un protocol que inclou altres proves per descartar un possible càncer de colon i recte, ja que pel simple fet de tenir sang a la femta no vol dir que es tingui aquesta malaltia.

En Salvador era avui a la farmacia i explica per què ha decidit participar a la campanya.

Per recollir el material a les farmàcies cal presentar la carta que s’ha fet arribar casa per casa a totes les persones de PLF que tenen l’edat indicada per participar a la campanya, organitzada per l’Ajuntament, que hi destina uns 11 mil €.

Segons l’Ajuntament, a partir dels 50 anys el càncer de còlon i recte és una malaltia freqüent que en molts casos no presenta símptomes evidents. Si es detecta a temps, abans que doni molèsties, és més fàcil de tractar i més fàcil que es pugui curar i per això s’ha posat en marxa aquesta campanya.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics