La delegació del govern recorda a alcaldes, secretaris municipals i directors d’institut que la consulta està suspesa

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha exigit per carta aquest dijous a la Generalitat i a tots els ajuntaments de Catalunya que no contravinguin la resolució del Tribunal Constitucional sobre el 9N. La carta s’ha enviat als alcaldes, interventors i secretaris municipals, presidents de diputacions i de consells comarcals.

Llanos de Luna recorda que el TC ha suspès el procés participatiu del 9-N i també els “restants actes de preparació, realitzats o procedents, per a la seva celebració, així com qualsevol altra actuació vinculada a la consulta esmentada”.

El Govern de la Generalitat ha respost a la delegada del govern espanyol que la posició del Govern “ha estat sempre compromesa amb el compliment del principi de la legalitat”. A través d’un breu comunicat, l’executiu català assegura que les cartes dirigides a la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i a la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, seran respostes “degudament”.

A banda d’aquestes cartes a càrrecs electes,i a secretaris municipals, la Delegació del Govern Espanyol també ha enviat cartes en igual sentit als directors dels instituts. I és que seran aquests centres els que obriran diumenge per ser les seus de les votacions.

Encara entorn al 9N ERC de PLF farà taules informatives avui i demà per re partir el material informatiu sobre el 9N, que la Generalitat ha fet arribar a l’Ajuntament. Els republicans denuncien manca d’implicació del consistori i per això seran ells els qui donaran sortida a aquest material.

A Malgrat, tota l’oposició ha denunciat que el govern ha retornat aquest material informatiu. Segons afirmen ho ha fet amb una carta de l’alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy i sense cap conversa prèvia amb l’oposició, que ho considera una mostra de prepotència i deslleialtat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics