2.621 palafollencs participen del 9N

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

A les 8 del vespre es tancaven les 8 urnes instal•lades que durant 11 hores a l’Institut de PLF.

En total 2621 persones van exercir ahir el seu dret de participar al 9N, una xifra que suposaria un 37.9% del cens estimat, un percentatge, però, que no és oficial ja que la mobilització d’ahir no comptava amb un cens de la població que podia ahir prendre part a la consulta.

Sigui com sigui, la participació a la jornada va ser considerable. A les 9 del matí ja hi havia cua a les portes del centre, cosa que demostra les ganes de poder votar en la jornada participativa i reivindicativa d’ahir. L’Anna va ser la primera palafollenca en votar ahir al nostre poble. Diu que esperava el moment amb il•lusió.

La jornada participativa qüestionava sobre si Catalunya havia d’esdevenir un estat i en cas afirmatiu, si aquest estat havia de ser independent.

Un cop escrutat els vots, més de 2100, el 80.5% van votar SÍ-SÍ a les dues preguntes, lluny del 9.9% que va votar Sí-No.Ho van fer 260 persones. Un 4% dels palafollencs que ahir van participar a la consulta, 105, van votar en contra que Catalunya esdevingui un nou estat.

28 persones van votar Sí a la primera pregunta i en Blanc la segona, mentre que 13 més ho van fer amb la butlleta en blanc.

Destacable la forta afluència de gent durant el matí i migdia. Centenars de joves menors d’entre 16 i 18 anys es van bolcar ahir a votar per primera vegada. A més es van organitzar a través de les xarxes socials per anar a votar ahir al matí i es van quedar al vespre per seguir l’escrutini.

A l’entrada de l’Institut, l’ANC de PLF va organitzar una recollida de signatures per denunciar l’actitut de l’Estat Espanyol davant la consulta catalana. En David Alenyà afirma que es van recollir unes 1800 demandes.

La jornada es va desenvolupar amb total normalitat a la nostra població.

El més remarcable és que a mig matí va aparèixer una gran estelada penjada del castell de PLF. La bandera, visible des del centre de la nostra vila va estar penjada durant unes dues hores.

Durant l’escrutini, un tall de llum generalitzat a PLF va afectar a l’institut i el recompte va haver de continua amb llanternes, fins que es va poder recuperar la normalitat.

Al final de l’escrutini, la 30a de voluntaris van celebrar amb cava el final de la jornada.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics