URGENT

Els partits locals han valorat el 9N a PLF

Compartiu aquesta història

Durant tota la jornada la presència de polítics al gimnàs de l’Institut va ser constant. Sobretot dels partits a favor de la consulta, però també es van veure regidors socialistes votant.

Un cop escrutats els vots, els partits van valorar la jornada a l’especial de RP. En aquest sentit el portaveu del PSC a PLF, Josep Rueda va valorar positivament la cita participativa i va assegurar que tothom ha tingut opció de votar o de no fer-ho i que ara toca el diàleg entre Estat i Generalitat per fer un referèndum vinculant. També parla d’unes futures eleccions anticipades a Catalunya

El president de CiU, Josep Maria Botella, que ahir va ser vocal en una mesa, considera que el 9N ha fet palès que votar no fa mal. Creu la importància de la jornada d’ahir es veurà més endavant.

Botella explica que CiU no té por d’unes eleccions anticipades i que el procés sobiranista no s’ha de veure en visió de partits sinó d’objectius de país.

El portaveu d’Esquerra, Francesc Alemany, explica que els resultats d’ahir demostren que ara la independència és l’opció preferida pels palafollencs.

Alemany ha qualificat la jornada d’ahir d’Espectacular.

El portaveu d’Iniciativa a PLF, Juan Andrés Osorio, es felicita per la jornada participativa, però reclama continuar lluitant també contra les retallades.

Per últim, el president del PP a PLF ha posat en dubte les garanties i el control de les votacions. Creu que tot plegat és una “xarlotada” del president Mas i creu que s’ha traspassat la línia vermella de l’Estat de Dret.

Bermán ha reformulat el percentatge oficiós de participació d’ahir. Creu que per poder comparar-lo amb uns comicis reglats cal treure els menors de 16 anys i els immigrants. Així situa el percentatge de participació d’ahir entorn a un 24%.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics