Les Policies Locals aprenen a PLF a actuar en casos de conducció sota els efectes d’alcohol i drogues

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Entre dilluns i dijous d’aquesta setmana agents de diferents policies locals participen al nostre municipi en un curs especialitzat d’actuacions policials en casos de conducció sota els efectes del consum d’alcohol i drogues.

Aquest tipus de delictes contra la seguretat del transit han patit modificacions en el seu articulat i també en la quantia econòmica de les sancions.

Durant aquestes jornades es treballaran els protocols d’actuació i de treball ja que més enllà de les begudes alcohòliques o el consum de psicotròpics hi ha altres factors que influeixen en un possible accident, com ara l’excés de velocitat o les distraccions dels conductors. Ho ha explicat el caporal de la Policia de PLF i instructor del curs, Francesc Igualador.

Els agents i estudiants d’agent que participen al curs aprendran com actuar i quin protocol utilitzar , ja que depenen de l’infractor, la infracció pot ser per via administrativa o penal.

El curs està organitzat per Sindicat de Funcionaris de Policia, un bufet d’advocats de Girona i la Policia Local de PLF. De fet un dels formadors és un dels caporals de la nostra policia.

En aquesta formació hi participen agents locals de Torroella de Montgrí, Salt, La Bisbal, Pals, Anglès o l’Escala.

Precisament , i gràcies a compartir experiències en aquests curs, la Policia Local de PLF destaca que el nostre municipi presenta un baix índex d’accidents de transit provocats per la ingesta d’alcohol i el consum de drogues. A més també es destaca que l’augment de controls de trànsit també han ajudat a fer repensar als conductors locals abans de conduir beguts o drogats.

El curs es fa a la nova comissaria de la Policia de PLF en horari de matí amb una 10a de participants.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics