Les religioses deixen l’antic Hospital de Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

A finals de la setmana passada es va fer a Blanes l’acte de comiat i agraïment a les religioses de l’Institut Sant Josep de Girona que deixen l’equipament després de 130 de servei a la població.

Les germanes pertanyen a la congregació de l’Institut Sant Josep de Girona, que ha decidit agrupar les seves comunitats i tancar la casa que tenien fins ara a Blanes.

L’Ajuntament de la ciutat ha lliurat a les germanes la màxima distinció que atorga aquesta institució, una reproducció de la Font Gòtica. A més, l’alcalde i president del Patronat, Josep Marigó, també ha obsequiat les quatre religioses amb una làmina de l’artista blanenc Quico Ros, en la que es reprodueix la imatge de l’Angelet que corona la Font Gòtica, remarcant el caire assistencial que ha caracteritzat la ordre religiosa durant tots aquests 130 anys.

Les quatre religioses marxaran de Blanes amb destinacions tan diferents com Gandia Olot i les 2 últimes a Malgrat de Mar, on també tenen un centre d’atenció a la gent gran.

Les monges de l’Institut Religiós de Sant Josep van arribar a Blanes el 1884 quan els hospitals només atenien persones que no comptaven amb suficients recursos i gent gran, fent la funció d’un asil sense ser-ho.

Des d’un primer moment, a banda de tenir cura dels malalts del centre, les monges també s’encarregaven de fer visites a domicili a les cases de la vila.

Precisament per aquest motiu, des què van arribar al municipi, les germanes van rebre l’estimació i reconeixement dels blanencs i, ben aviat, es van encarregar de la gestió de l’Hospital Sant Jaume superant tota mena d’adversitats, com la Guerra Civil o la manca de germanes per poder cobrir tots els serveis.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics