URGENT

Una lectura de l’Odissea d’Homer enceta el “Poesia als Barracons” d’aquest curs

Compartiu aquesta història

 

Demà divendres es dóna el tret de sortida a la nova edició del cicle literari de Poesia als Barracons, que cada curs organitza l’Institut de PLF i l’Associació de Literatura Activa, amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes.

Ho farà amb la lectura de part d’una de les obres classiques per excel.lencia; L’Odissea d’Homer, traduïda del grec al català per Carles Riba a principis del segle passat.

La lectura, que començarà a ¼ de 12 del matí a l’institut, anirà a càrrec d’Oriol Pontsatí-Murlà, escriptor, traductor i professor de filosofia antiga a la UdG.

Ho ha explicat el programador del cicle i professor de l’institut, Josep Hernandez

La intenció del cicle és apropar i fer descobrir la poesia als estudiants joves, ja que les trobades del Poesia als Barracons van adreçades especialment a estudiants de Batxillerat, i 4at d’ESO.

Tot i això, els actes, xerrades i lectures són obertes al públic en general que hi vulguin participar-hi.

El Poesia als Barracons arriba enguany a la seva 5a edició, just en l’any que l’Institut de PLF celebra el seu 10è aniversari.Davant d’això l’organització ha volgut presentar una programació tancada després de dues edicions en la que s’anava programant sobre la marxa.

El Poesia als Barracons d’aquest curs tindrà 7 jornades, 3 de les quals aquest mateix mes de novembre. A banda de la lectura de demà de l’Odissea, la setmana que ve Javier Muguruza visitarà l’institut per parlar de Paraules i Música, i abans de desembre, el polifacètic Enric Casasses vindrà a PLF per fer un intent de comentar el poema ‘Soleiada’ de Joan Maragall.

Al desembre hi haurà 2 actuacions. La primera el dia 12 amb la doctora de filologia hispànica Montserrat Escartín, que presentarà els símbols en els textos literaris.

El dia 22, la poesia de Joan Vinyoli tindrà el seu racó just en l’any del centenari del seu naixement. Serà de la mà de l’escriptor, poeta i crític, Jordi Llavina

L’escriptor anglès afincat a Catalunya, Matthew Tree continuarà amb el cicle el dia 9 de gener i es tancarà al Març amb la presència del director del suplement de cultura del diari Punt Avui, David Castillo, que presentarà poesia underground.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics