L’ús dels joves de les xarxes socials inicia la commemoració del Dia Contra la Violència de Gènere

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

A 2/4 de 12 començarà a l’IES de PLF la primera activitat de les programades enguany en la commemoració a PLF del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, que organitza l’Ajuntament amb la col•laboració de l’Institut Català de la Dona.

Es tracta d’un taller dirigit a joves a partir de 14 anys, que presenta una petita representació de teatre i un posterior debat que sota el títol Per què no contestes?

Es tracta doncs de debatre sobre el control que s’estableix amb els altres a través de les xarxes socials o de les noves tecnologies com el WhatsApp o el Facebook.

Pau Panyella, de la companyia Educació per a l’acció crítica, explica en que consisteix l’activitat que han fet aquest matí els alumnes de PLF.

-*

L’obra mostra situacions de control en parelles, amics, i o altres relacions i busca que els alumnes es posicionin en diferents qüestions per tal de debatre el què fer. També es parlarà de l’ús de les xarxes, per exemple en la rapidesa de distribució de continguts multimèdia.

-*

Aquesta serà la primera activitat programada en el marc d’aquesta commemoració.

El dissabte dia 22, la nova caserna de la Policia Local acollirà un curs d’autodefensa per a dones. Aquest seminari, que començarà a les 4 de la tarda, es farà a la sala d’actes de la nova comissaria i anirà a càrrec d’un agent de la policia local.

Paral•lelament, a tots aquests actes organitzats,el consistori ha desplegat una campanya de conscienciació sota el lema de “Qui t’estima et respecta”. Així, a través de la portada de l’agenda d’activitats mensual, una cartellaria i pancartes es vol comunicar la importància de tractar la parella des de la igualtat.

Ja a finals de mes, el Casal de la Dona acollirà l’espectacle “Relacions, liposuccions i altres embolics” a càrrec d’Asssumpta Mercader i Núria Bruta. Es tracta d’una obra que proposa uns contes originals i divertits que busquen obrir una reflexió sobre la manera de viure actual al voltant de temes com la dificultat de conciliar feina i família o les diferents relacions sentimentals.

Aquesta representació serà el divendres dia 28 a les 20 h i durant l’espectacle es podrà gaudir d’un sopar a un preu de 10€.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics