Tossa prohibeix els comiats de solters durant el mes d’agost

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El municipi decidirà demà en el seu ple posar fre a aquestes celebracions que molesten a veïns i turistes almenys durant l’agost.

Tossa ja té aprovada una ordenança de civisme i convivència ciutadana que, entre d’altres, prohibeix els comiats sorollosos. Concretament, la norma estableix que no estan permesos “els comiats de solters que impliquin aldarulls, crits, cants o xiulets que puguin molestar als veïns”. Les sancions anaven dels 200 euros als 600 per a casos molt greus. Només aquest estiu, la policia municipal ja ha imposat 38 multes per aquest concepte.

Tot i això, i arran de les trobades de l’equip de govern amb el sector privat per intercanviar idees per millorar la situació del municipi s’ha vist la necessitat d’incrementar les limitacions per a aquestes activitats.

Així el govern ha decidit modificar l’ordenança per endurir encara més les condicions, especialment per a les empreses que es dediquen a organitzar aquestes activitats.

La modificació manté les sancions per cridar i cantar o xiular al carrer i, com a novetat, requereix a les empreses del sector obtenir una autorització municipal per poder organitzar aquestes activitats.

Una vegada obtinguda l’autorització, per a cada comiat que s’organitzi caldrà comunicar-ho a la policia local per correu electrònic o fax i especificar l’activitat, l’itinerari, l’horari, la xifra de participants, qui és el responsable, i una relació dels establiments col•laboradors

La modificació de l’ordenança encara va més enllà i estableix que, tot i l’autorització municipal, no es podrà organitzar cap comiat durant el mes d’agost. L’Ajuntament ho justifica perquè durant l’agost és quan més visitants hi ha al municipi i que qualsevol comiat que es faci genera molèsties.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics