URGENT

Tossa prohibeix els comiats de solters durant el mes d’agost

Compartiu aquesta història

El municipi decidirà demà en el seu ple posar fre a aquestes celebracions que molesten a veïns i turistes almenys durant l’agost.

Tossa ja té aprovada una ordenança de civisme i convivència ciutadana que, entre d’altres, prohibeix els comiats sorollosos. Concretament, la norma estableix que no estan permesos “els comiats de solters que impliquin aldarulls, crits, cants o xiulets que puguin molestar als veïns”. Les sancions anaven dels 200 euros als 600 per a casos molt greus. Només aquest estiu, la policia municipal ja ha imposat 38 multes per aquest concepte.

Tot i això, i arran de les trobades de l’equip de govern amb el sector privat per intercanviar idees per millorar la situació del municipi s’ha vist la necessitat d’incrementar les limitacions per a aquestes activitats.

Així el govern ha decidit modificar l’ordenança per endurir encara més les condicions, especialment per a les empreses que es dediquen a organitzar aquestes activitats.

La modificació manté les sancions per cridar i cantar o xiular al carrer i, com a novetat, requereix a les empreses del sector obtenir una autorització municipal per poder organitzar aquestes activitats.

Una vegada obtinguda l’autorització, per a cada comiat que s’organitzi caldrà comunicar-ho a la policia local per correu electrònic o fax i especificar l’activitat, l’itinerari, l’horari, la xifra de participants, qui és el responsable, i una relació dels establiments col•laboradors

La modificació de l’ordenança encara va més enllà i estableix que, tot i l’autorització municipal, no es podrà organitzar cap comiat durant el mes d’agost. L’Ajuntament ho justifica perquè durant l’agost és quan més visitants hi ha al municipi i que qualsevol comiat que es faci genera molèsties.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics