26 dones participen al taller d’autodefensa a PLF

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Dissabte a la tarda es va fer a la nova caserna de la Policia Local un taller d’autodefensa especialment dissenyat per a dones. Finalment hi van prendre part 26 dones, segons la policia, que organitzava el curs.

La pròpia Policia Local considera un èxit la convocatòria que pretenia primer prevenir situacions de risc per a dones i també donar eines per saber afrontar un atac o una agressió.

Aquesta activitat està inclosa dins el programa per commemorar el dia internacional contra la Violència de gènere que es celebra avui dimarts, 25 de novembre.

La principal reivindicació enguany és que tot i les lleis innovadores impulsades i els protocols creats, la violència de gènere encara és present a la quotidianitat. Aquestes normatives i les mesures existents no han pogut evitar la vulneració dels drets fonamentals de les dones i la seva dignitat i la seva llibertat.

La Policia Local de PLF va rebre l’any passat 2 denuncies per violència de gènere, sense comptar les rebudes pels Mossos d’Esquadra. Un degoteig de casos, que no sempre es denuncien.

A PLF encara faltarà un últim acte per commemorar i conscienciar entorn la violència de gènere. Serà divendres al casal de la dona amb una actuació i un sopar. L’espectacle que finalment es farà serà “Malament o no”d’Assumpta Mercader. Es tracta de relats i contes musicals i de temàtica femenina i que segons la pròpia Mercader són ambigus. Ho explicava al PLF en Xarxa d’ahir.

Encara es pot adquirir el tiquet del sopar a un preu de 10€ al propi casal de la dona

 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics