Aprovat el pressupost del Consell Comarcal, el més baix dels últims 8 anys

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Ple del Consell Comarcal del Maresme ha aprovataquesta setmana el pressupost per l’any que ve, que no arriba als 29 milions d’€. És un 1.2% més baix que el pressupost d’aquest 2014 i el més baix des del 2007, per tant el més baix de tots els anys de crisi.

Aquesta davallada respecte aquest any obeeix principalment a la reducció d’ingressos provinents del finançament que concedeixen les administracions superiors.

El pressupost comarcal va ser aprovat pels vots favorables de l’equip de govern (CiU, PSC i ERC) i els vots contraris de l’oposició, PP, ICV i CUP.

En acabar el Ple, el president del CCM, Miquel Àngel Martínez, va assegurar estar satisfet per no haver hagut de suprimir cap plaça i pel treball realitzat des de l’ens comarcal per aconseguir millor finançament de la resta d’administracions superiors en matèries com les beques de menjadors o l’Agència Catalana de l’Aigua.

El Gerent del Consell Comarcal, Ramon LLastarry, va explicat que es tracta d’un “pressupost de continuitat i de contenció pressupostària” per a un any en què s’haurà de definir quin paper agafen els consells comarcals en funció de l’aplicació o no de lleis com la de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració, coneguda com Arsal.

Per àrees de treball, el CCM destinarà 3 de cada 4€ del pressupost a Medi Ambient, Benestar Social i Educació. La resta de despeses destacades van a parar a Cooperació Municipal i Planificació, amb el 18%, Serveis Generals el 4%, Promoció Econòmica el 3% i Joventut, Salut Pública, Cultura i Consum l’1%.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics