URGENT

Compartiu aquesta història

 

Imputen a Campolier per l’adjudicació de la recollida d’escombaries i la deixalleria il•legal a Ciutat Jardí

Ho publiquen diferents mitjans citant fonts oficials del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Les imputacions a l’alcalde de Sta Susanna, Joan Campolier, estan vinculades amb les possibles irregularitats comeses en l’adjudicació del servei d’escombraries a l’empresa Germans Alum SL i la ubicació d’un abocador municipal situat dins la urbanització Ciutat Jardí que Sta Susanna comparteix amb PLF. De fet el nostre municipi va protestar per aquesta instal.lació irregular. Les cinc persones imputades han estat citades a declarar el proper 30 de gener.

En el ple municipal de l’octubre, Campolier va reconèixer que el terreny s’estava utilitzant com a abocador i s’hi havien fet moviment de terres tot i que no disposava, de la concessió dels permisos necessaris.

Santa Susanna, que gestionava els seus residus per mitjà del Consell Comarcal del Maresme, va decidir deixar-ho de fer. Mentre no es feia el concurs, la gestió va ser concedida en precàri, a l’espera d’un concurs públic, a Germans Alum SL.

Després que es denunciessin les irregularitats, es va fer una nova licitació per adjudicar la gestió de les escombraries al municipi. En l’avaluació de les propostes, l’oferta de Germans Alum SL va quedar descartada per baixa temerària. Però, durant el ple celebrat a l’octubre, el regidor de medi ambient, va proposar demanar un informe extern, argumentat que l’oferta descartada era molt favorable pels interessos econòmics del consistori.terrenys on estava la deixalleria a Ciutat Jardí

Campolier ja va ser inhabilitat durant 4 anys, entre el 2007 i el 2011, després de ser condemnat per prevaricació. Tot i que la condemna era per 8 anys, finalment van ser 4 després d’un indult parcial del govern espanyol.

A mitjans de l’any passat ja es va especular amb la imputació de Campolier per la licitació de la recollida d’escombraries per l’Audiència ho va negar. Una imputació que ha arribat aquest inici d’any.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics