Es desestimen les al•legacions del PP que demanava algunes reduccions d’impostos i taxes per aquest any

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Tot i que a principis de novembre es van aprovar les ordenances municipals per aquest any 2015, el PP va presentar al•legacions demanant un replanteig de la proposta aprovada llavors. En concret els populars demanaven una reducció del 50% de l’IBI per a aturats de llarga durada o reduccions per les grans empreses que paguen l’IAE. També demanaven reduir l’impost de vehicles o sobre construccions així com bonificacions en algunes taxes locals, com per les parades del mercat.

A finals d’any, el consistori va tractar en caràcter d’urgència aquestes al•legacions, que van ser desestimades pel govern local.

El regidor d’hisenda, Josep Ribas, va explicar que els impostos i taxes locals s’han congelat per aquest any, sense cap augment considerable. El regidor va recordar que els serveis que ofereix el consistori s’han de finançar a través dels impostos i taxes i que ja es fa un esforç congelant les ordenances davant la davallada d’ingressos i subvencions o l’apujada de l’IVA. Diu a més que la llei no permet oferir descomptes més enllà del marc jurídic.

El PP, però va assegurar que totes les propostes són viables excepte la de l’IBI, que caldria matitzar-la. Tot i això, Óscar Bermán va denunciar la manca de voluntat d’acord del govern i va acusar a Ribas de desatendre les seves funcions al consistori.

Ribas va negar cap mena de desatenció.

Seguint la queixa de Bermán, el líder de CiU, Joan Gallart, va denunciar el tarannà poc participatiu amb el que governa el PSC i Iniciativa, Gallart va recordar que són els ciutadans els qui acaben pagant els impostos i taxes.

Per la seva banda, Juan Andrés Osorio, va assefurear que votaven a favor de desestimar les al.legacions per que els impostos ja es mantenien igual que l’any passat i, desmentint a l’oposició, explicava que la seva formació ha tingut tota la informació per part de la regidoria de Ribas.

La sessió plenària va fer-se al migdia del dia 22, amb caracter d’urgència i sense cap representat d’ERC. L’alcalde de PLF, Valentí Agustí, tampoc va assistir-hi i va ser la primera tinent d’alcalde, Dolors Agüera, la que va presidir la sessió.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics