URGENT

Comença el judici contra el monitor de Lloret acusat d’abusos a menors

Compartiu aquesta història

L’Audiència de Girona el comença a jutjar avui acusat d’abusos sexuals a tretze menors. La fiscal demana 82 anys de presó per al monitor, que hauria aprofitat les activitats dels casals d’estiu, de Nadal i les classes particulars per abusar dels petits, d’entre 4 i 9 anys. A banda de fer-los tocaments, en un cas hauria fet una fel•lació a un nen de 6 anys.

El ministeri públic també demana que l’acusat no es pugui acostar a menys de 500 metres dels menors i també indemnitzacions que van dels 6.000 als 12.000 euros per a cada una de les víctima. Es preveu que la vista s’allargarà fins aquest dijous.

L’acusat feia 14 anys que treballava amb nens amb diferents activitats. L’estiu del 2009, l’AMPA del CEIP Àngels Alemany el va contractar com a monitor per fer classes extraescolars de guitarra, tenis i psicomotricitat i a través del propi Ajuntament de Lloret, va organitzar el Casal d’Estiu del Col•legi Pere Torrent l’any 2011.

Seria, precisament durant aquestes activitats el processat hauria fet tocaments als participants .

La policia va detenir el monitor el març del 2012, i després de la primera declaració va quedar en llibertat i no va ser fins al setembre que va ingressar a presó, quan ja acumulava més denúncies, i li havien trobat material pornogràfic a casa. Entre aquest material hi havia un vídeo al seu mòbil on es veuria un home practicant una fel•lació a un menor. El jutjat va identificar l’acusat com l’home del vídeo però el monitor ho ha negat sempre.

Un cop tancada la fase d’instrucció, el jutge considerava que el monitor era autor de divuit delictes d’abús sexual. Finalment, però, el fiscal només va formular acusació per a tretze casos perquè considera que en els cinc restants no s’han pogut acreditar.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics