Malgrat torna a celebrar el St Antoni Abat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Antigament era una activitat que organitzaven els pagesos, però feia 8 anys que no es realitzava al municipi veí.

Ara l’Ajuntament, a través d’una empresa d’activitats culturals i educatives, ha promogut la seva recuperació. Així Malgrat celebrarà aquest proper diumenge la festa de Sant Antoni Abat, patró dels animals. Ho farà amb una passejada de cavalls que acompanyaran a la geganta Rita de Malgrat pels principals carrers de Malgrat, des de la plaça Germana Campos i fins la plaça de l’Església.

Un cop arribats al temple es farà la tradicional benedicció dels animals, que després iniciaran els tres tombs al voltant de l’església de St. Nicolau.

Per al lluïment de la festa, l’organització ha demanat a tots els pagesos de Malgrat que hi prenguin part i que es concentrin al descampat de l’antic camp de futbol, on se’ls farà un esmorzar gratuït per incentivar la participació.

No en va, l’última entitat que va tirar endavant els tres tombs a Malgrat va ser la Cooperativa Agrícola.

De tota manera, la festa de St Antoni Abat es celebra a la localitat veïna des del 1890. Primer gracies a la mutualitat cavallina de Sant Antoni Abat de Malgrat, formada exclusivament per pagesos. Amb la Guerra Civil i el franquisme van ser la cooperativa el Progrés i la Germandat de Llauradors les que van continuar la tradició. La festa es va deixar de celebrar al 1968 per la reducció del nombre de cavalls i mules a Malgrat davant l’entrada de maquinària a les feines del camp, i després es va recuperar al 1980.

Enguany es recupera gràcies a una empresa de PLF que s’encarrega de diferents activitats a Malgrat. Actualment s’ocupa de la rua de carnestoltes, la castanyada, l’home dels nassos i des d’ara el St Antoni Abat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics