La remodelació dels carrers de Baix, Girona i Capdevila s’hauria d’enllestir en 3 mesos

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Les màquines treballant en la nova via rere el supermercat Spar
Les màquines treballant en la nova via rere el supermercat Spar

Aquest és el termini màxim que es planteja a les bases de l’adjudicació de les diferents obres que han de remodelar els carrers de Baix, Girona i Capdevila.

L’empresa Excavacions Bermúdez ha aconseguit les 3 obres, que s’adjudicaven separadament, però que globalment suposen una inversió de 370 mil€ en total.

Aquestes són una de les principals obres que el govern municipal vol enllestir abans d’acabar la legislatura i suposaran un canvi substancial a la mobilitat en aquestes vies.

El carrer de Baix es transformarà a imatge del carrer Major. És a dir amb plataforma única, a mateix nivell els cotxes que els vianants, i amb un empedrat i morfologia de via semipeatonal. Això obligarà al carrer a ser només d’un únic sentit de circulació. Això obligarà a crear un vial de circumval•lació que passarà per la zona d’estacionament que hi ha entre el carrer de Baix i l’avd Pau Casals.

Aquesta obra, que s’ha començat a executar aquesta setmana, té un termini més gran d’execució. Es preveu que es pugui finalitzar en 3 mesos i mig.

Les màquines ja treballen en fer el vial de circumval•lació, i els veïns que hem trobat avui expliquen que la remodelació millorarà l’entorn i la seguretat. Escoltem la Glòria, la Lídia i en Joan.

-*

La millora de la vialitat i la convivència entre vehicles i vianants també afectarà als carrer Girona i Capdevila, tots dos a Sta Maria. En aquests casos, però seran actuacions menys dràstiques que les que es faran al carrer de Baix.

Així al carrer Girona s’afectarà el tram entre l’avd Pau Casals fins la plaça Xon Comas. La intenció és permetre l’estacionament en només un dels dos costats de la via, mentre que s’amplia una de les dues voreres del carrer per donar més protagonisme als vianants. A banda de l’ampliació també es plantarà arbrat i s’hi col•locarà mobiliari urbà. Els estacionaments que s’eliminaran en aquest espai es desplaçaran a d’altres espais del barri.

Pel que fa al carrer Capdevila, l’actuació es farà entre els carrers Girona i Plaça de Mas tit. En aquest cas es farà la mateixa actuació que al carrer Girona, amb l’ampliació de voreres i millora de l‘espai de vianants i la limitació de l’estacionament.

Els veïns afectats van ser convocats en diferents reunions per tal d’introduir millores als projectes. Bàsicament la preocupació principal va ser la diferència de nivells d’alguns portals i la por a l’entrada d’aigües pluvials a les cases.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics