Lloret vol un museu de la pagesia

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Més enllà de la promoció del turisme de sol, platja i discoteca, la ciutat vol complementar l’actual oferta amb un museu que recuperi el passat rural del poble.

Aquesta és la intenció de l’Associació Recull Rural i Artesà de Lloret, la màxima impulsora de la construcció d’un museu i un centre d’interpretació de la pagesia. No estan sols, ja que la iniciativa compta amb el suport de l’Associació de Veïns del Rieral amb la intenció d’ubicar el museu en el Mas d’en Buch, una antiga masia en ruïnes envoltada de bosc.

De moment, el consistori també hi aposta i ha aprovat destinar una partida de 140.000 euros per consolidar l’estructura de la masia.

La idea de construir aquest museu va sorgir ara fa tres anys des de d’aquesta entitat que es dedica a donar a conèixer el patrimoni cultural de la vila. Recorden que Lloret ja té un projecte de promoció de la seva història marinera i creuen que cal recuperar també el passat agrícola i artesà del poble, que va ser clau en la promoció i desenvolupament de Lloret durant molts anys .

Durant aquest últims anys, l’entitat ha recollit estris i objectes que s’utilitzaven en el cultiu del camp o elements típics de les cases de pagès de fa segles. En total, tenen restaurats, catalogats i inventariats uns 2.800 estris, entre les quals tirs, arades per cavalls i carros, eines típiques dels esclopers, dels barbers o estris del dia a dia a les cases antigues. L’associació també disposa d’arxius sonors i documentació gràfica com fotografies del passat de Lloret de Mar.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics