Arxiven la denúncia contra Facu Diaz per suposada humiliació a les víctimes del terrorisme

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El jutge de l’Audiència Nacional, Javier Gómez Bermúdez, ha arxivat aquest dijous la causa contra el director del programa ‘La Tuerka News’, l’humorista blanenc Facu Díaz. El jutge entén que el vídeo en què l’humorista apareixia encaputxat com si es tractés d’un terrorista,i anunciava el “cessament de l’activitat del PP i el lliurament de les seves armes” no va suposar cap humiliació de les víctimes del terrorisme.

En la interlocutòria del magistrat, que ha interrogat Díaz durant només cinc minuts, assenyala que, més enllà del possible mal gust de l’escenografia usada o sobre l’ús del terrorisme per fer un espai d’humor, el magistrat creu que l’esquetx no suposa “cap descrèdit, menyspreu o humiliació de les víctimes dels delictes terroristes o dels seus familiars”.

En el vídeo, publicat al youtube, l’humorista, fent-se passar per un dirigent popular, anunciava que diversos membres del PP “s’integraran en Vox i UPyD” i demanava que “no se’ls assenyali ni se’ls recordi el seu passat”. L’entitat Dignidad y Justicia va veure en aquesta referència una al•lusió a l’exfuncionari de presons José Antonio Ortega Lara, segrestat per ETA i actualment integrat en Vox, i a Maite Pagaza/urtundua, germana d’un policia municipal assassinat, que ara milita a UPyD, i per això va denunciar al blanenc.

El jutge, però, descarta que aquesta al•lusió, “directament o indirectament, es refereixi a alguna víctima del terrorisme” i dóna per bona l’explicació de Díaz, que ha apuntat que la “idea motriu” de l’espai era que “el PP es dissolia perquè es quedava sense gran part dels seus membres pel fet que aquests estan a la presó per casos de corrupció”.

Diaz va mostrar el seu respecte a les víctimes del terrorisme i explicava a les portes de l’Audiència Nacional que la seva feina és fer humor de l’actualitat.

A banda d’aquesta denúncia, Diaz haurà de respondre també als jutjats de Blanes sobre un tweet que va publicar fa un any en el que assegurava que cremar esglésies sense gent a dins li semblava una barbaritat. En aquest judici l’acompanyarà el regidor palafollenc Juan Andrés Osorio, que va repiular aquest missatge al Twitter.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics