La depuradora de l’Alt Maresme va tractar 8hm3 l’any passa

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

El sistema de sanejament de l’Alt Maresme , que tracta l’aigua bruta de 5 municipis del nord de la comarca, ha tractat més de 8 hm3 d’aigües residuals aquest 2014. En concret se’n beneficien els municipis de Calella, Malgrat, Pineda, Santa Susanna i PLF.

Aquests municipis envien les seves clavegueres a l’estació de depuració d’aigües residuals que es troba dins el terme municipal de Tordera, a l’antiga pedrera de Montpalau, prop de l’autopista del Maresme.

Hi arriben gràcies a més de 30 quilòmetres de col•lectors en alta i a una dotzena d’estacions de bombament. Un cop tractada l’aigua s’envia al mar gràcies a un emissari submarí de més d’1quilòmetre de longitud. La planta, gestionada pel Consell Comarcal del Maresme, té una capacitat de tractament per a 54.000 m3/dia, l’equivalent a 250 mil habitants.

Aquesta infraestructura, que va tenir molts problemes en la seva construcció, bàsicament per l’arribada de la crisi, substitueix la planta de tractament que hi havia a tocar de la platja de Pineda i representa una millora en la qualitat de les aigües depurades i retornades al mar.

La Generalitat explica que aquest nou sistema de sanejament ha ajudat a millorar les condicions de l’aigua de bany de la nostra zona, però admeten que en episodis intensos de pluja, una part de les aigües brutes no poden ser recollides pel sistema i són abocades directament al mar sense tractament provocant el que han considerat com “incidències puntuals”.

Les mateixes fonts asseguren, però, que en general la qualitat ha millorat “enormement” en els darrers 20 anys.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics