URGENT

El ple arxiva el canvi de planejament que permetia ampliar la futura planta de biomassa del polígon d’en Puigverd

Compartiu aquesta història

Com era de preveure el punt més polèmic de l’últim ple municipal va ser el relacionat amb la implantació d’una planta de tractament de biomassa al Polígon d’en Puigverd.

Tot i que l’actual planejament urbanístic ja permet la instal•lació d’aquesta infraestructura, al juliol es va aprovar un canvi del pla general per permetre una planta més gran i amb la possibilitat d’assumir més residus per a la creació de biogàs.

L’empresa que instal•larà aquesta planta, Bioiberica, argumentava que la intenció era poder gestionar els seus residus i generar energia neta. Llavors es va aprovar el canvi de planejament amb el vot a favor de l’equip de govern, entre ells el regidor Josep Ribas, treballador de Bioiberica. El PP de PLF va impugnar l’aprovació a l’entendre que el regidor no podia votar perquè hi tenia interessos particulars. Segons Óscar Bermán, es tracta d’un cas de presumpte favoritisme i va demanar responsabilitats polítiques.

El popular assegura que va informar abans del ple de les possibles irregularitats i va denunciar manca d’informació sobre el projecte ja al juliol.

L’alcalde de PLF, el socialista Valentí Agustí, va lamentar que el PP volgués aprofitar un error per desgastar el govern local. Assegura que si la intenció fos aprovar aquesta ampliació de la planta de totes totes, ho podrien fer, però que s’ha decidit arxivar el canvi del Pla General.

Tot i reconèixer que hi havia hagut errors en l’aprovació, va recordar que la Generalitat veu amb bons ulls aquesta planta. Els socialistes van acusar a Bermán de demagog.

Més enllà del vot irregular del regidor socialista a l’estiu, Esquerra va denunciar manca d’informació relativa al projecte i van qüestionar la rendibilitat de la planta. Els republicans temen les possibles afectacions d’aquesta planta a la ciutadania. Escoltem Francesc Alemany.

Per la seva banda CiU va argumentar el seu vot contrari a l’estiu per manca d’informació i claredat del projecte. Recorda, però, que el paper de l’Ajuntament és relatiu i que la Generalitat és qui acabarà permeten aquesta infrastructura. Ho explicava Joan Gallart.

Per últim Iniciativa va explicar que estan a favor d’ampliar les possibilitats actuals del projecte després d’assessorar-se sobre els pros i contres de la biomassa. Ho argumentava, Juan Andrés Osorio.

Tots els grups van votar a favor de deixar sense efecte l’aprovació del mes de juliol. D’aquesta manera, l’empresa podrà fer aquesta instal•lació per transformar els residus amb energia neta, però només per a ús propi i amb una capacitat més petita. Durant tot aquest punt, el socialista Josep Ribas va absentar-se del plenari.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics