PLF es prepara per una possible nevada o gelades

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Durant aquest matí la neu ha anat arribant a diferents punts de Catalunya. De moment a la nostra localitat no ha caigut cap floc, però l’alerta està activada per la possibilitat que en les properes hores puguin arribar les nevades en els punts més alts de la nostra localitat, sobretot a la zona de Ciutat Jardí.

Per intentar mitigar els possibles problemes que pugui ocasionar una eventual nevada o glaçades, els equips municipals han llençat sal aquesta passada nit en els principals punts conflictius del nostre poble. Ho ha explicat el sergent de la policia local, Toni Carrera.

Tot i això, el municipi ha despertat en total normalitat i no hi ha cap mena d’incidència per culpa de les temperatures. El que sí ha fet especial incidència és el vent. És precisament això el que preocupa més a les autoritats aquest matí que han recomanat a les escoles no sortir al pati si el vent augmentava o feia perillar les activitats a l’exterior. Les dues escoles han sortir sense problemes, ja que el vent ha minorat notablement.

Aquesta propera nit, si les previsions meteorològiques ho recomanen, es tornarà a llençar sal en les principals pujades i baixades del nostre poble on hi ha més problemes en cas de gelades. Segons Carrera, són zones ja detectades.

De fet, les previsions parlen d’una baixa da de temperatura encara major per demà. Si hi ha plogut, la probabilitat de glaçades és molt gran i es recomana la màxima precaució.

El temporal de neu a Catalunya ha deixat gran part del país emblanquinat, sobretot en punts de la Catalunya central, a BCN i les comarques lleidatanes. Hi ha hagut problemes a la xarxa viària catalana amb talls a carreteres importants com l’AP7 o l’A2.

Encara és recent a PLF el record del 8 de març de fa 5 anys, quan una forta nevada va deixar incomunicats durant dies a molts veïns de Ciutat Jardí. La nevada va afectar llavors a subministraments bàsics com llum, aigua o telèfon.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics