L’atur puja en 3 persones a PLF i en 364 al Maresme

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El 2015 ha començat a PLF amb un lleuger repunt del nombre d’aturats. El gener s’ha tancat amb 3 persones més a l’atur respecte al desembre,el que suposa un augment del 0.4%, arribant a les 763. Aquest augment fa que el nostre municipi passi el llindar del 20% de taxa d’aturats al poble.

Tot i l’augment, aquest gener ha estat el millor dels últims 5 anys a PLF, lluny dels pitjors registres del 2013, quan al gener hi havia 915 persones a l’atur, la tercera pitjor dada històrica al nostra poble.

Ara fa un any, hi havia just 100 aturats més que enguany.

Aquest gener ha augmentat l’atur a tots els pobles del voltant, excepte a Sta Susanna, on han trobat feina 5 veïns Tot i això la taxa d’atur s’enfila fins el 24.7%, la segona més alta de la zona, rere Pineda, on ja s’apropen al 27%. Aquest últim mes Pineda ha augmentat en 59 persones el seu atur, la pujada absoluta més significativa del nostre voltant. Ara hi ha prop de 2900 pinedencs apuntats a les llistes d’atur.

A Tordera també ha augmentat el nombre de desocupats. Ho ha fet en 30 persones fins les 1544 i un 23%, i Malgrat s’acosta a aquest percentatge després d’augmentar el seu nombre de desocupats en 22 persones aquest últim mes fins arribar a les 1641.

Blanes és el municipi proper on més augmenta el nombre de desocupats. Ho ha fet en un 2.3% respecte el desembre i ja arriba als 3874. Això són 87 més que un mes abans i amb un 23.7% de taxa d’atur aquest inici d’any.

El Maresme ha acabat el mes amb un augment de 364 aturats. La comarca escala fins els 36.500 desocupats aquest passat ,mes de gener, deixant la taxa propera al 19%. Tots els municipis propers estan per sobre d’aquesta taxa.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics