URGENT

Incertesa sobre el futur del servei mèdic a PLF

Compartiu aquesta història

A partir d’aquest proper 14 de febrer, un dels metges del centre, el doctor Agustí, es jubilarà com a professional del centre. Serà just el mateix dia que compleix 65 anys.

Aquest fet, però, ha obert tot un seguit d’incògnites i incerteses sobre el funcionament futur del CAP de Salut.

Ara com ara, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, l’empresa que gestiona els CAP de salut de la zona i els hospitals de Calella i Blanes, no confirma si hi haurà recanvi del metge que es jubila, o bé si els 3 facultatius que quedaran; la doctora Martí, i els doctors Mill i Montoya, hauran d’assumir el “cupo” de pacients que fins ara portava Agustí.

Si finalment no es substitueix, el centre es quedaria sols amb 3 facultatius, tornant a la situació anterior a l’any 2011, que és quan es va comptar amb un esperat 4 metges de capçalera.

Segons han explicat fonts de la direcció de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, actualment no hi ha res decidit i estan estudiant si reemplaçar o no al metge que es jubilarà.

Més enllà del nombre de metges que hi haurà a PLF a partir del 14 de febrer, un altre dels factors que està a l’aire és els dies de servei del centre sanitari local.

Fins ara el CAP obria també els dissabtes al matí. Ho feia per a visites del propi doctor Agustí. I és que aquest facultatiu no depenia directament de la Corporació sinó de l’Institut Català de la Salut, cosa que li permetia més flexibilitat horària i obrir consulta el dissabte.

Ara l’empresa que gestiona el servei tampoc confirma si es continuarà obrint els dissabtes, o bé si l’atenció al CAP de salut local serà només entre setmana de 8 del matí a 8 del vespre.

Els pacients creuen que la reducció de facultatius i de dies és un retrocés en el servei mèdic al nostre municipi. Ho deien avui la Carmen, en Juan i l’Ana.

Sigui com sigui, la Corporació està encara valorant el futur assistencial i els serveis que s’oferiran al centre sanitari de PLF.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics