Torna el “Palafolls Pas a Pas” amb 4 caminades durant aquest any

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’àrea de medi Ambient de PLF ja té a punt una nova edició d’aquest cicle de passejades que va néixer la primavera del 2013 amb la voluntat de fer petites excursions dins el terme municipal de PLF amb les explicacions d’un gui naturalista.

Les passejades han gaudit sempre d’una  bona acceptació i en algunes s’ha superat els 200 participants.

D’aquesta manera aquest any ja s’ha programat 2 excursions per la primavera i dues més a la tardor.

La primera sortida serà el diumenge 15 de març i, sota el títol Guaites del segle XXI: interpretem el territori, pujarà fins el castell de PLF travessant conreus i boscos on hi predominen les alzines, les sureres i els roures. La sortida, que és gratuïta, arrencarà des de l’església i farà un recorregut similar a la primera de les sortides Pas a Pas que es va fer a l’abril de fa 2 anys.475284fd-7872-4e95-aa76-6a1f5944312b

La segona passejada d’aquest any està prevista pel 10 de maig i amb el títol de Pagesos de l’horta propera es visitarà, tot caminant, el pla agrícola de Palafolls fins a St Genís. Ho explica el guia de les sortides i Tècnic de Medi Ambient, Oriol Bassa.

Amb l’arribada de la calor, el cicle descansarà i reprendrà l’activitat el 20 de setembre. La intenció d’aquesta passejada serà resseguir la Tordera al seu pas per PLF en una caminada que s’anomena “resseguint l’extraordinari viatge d’una gota d’aigua”. Finalment el diumenge 11 d’octubre, acabarà el Pas a Pas, amb una descoberta l’entorn on antigament s’ubicaven a PLF algunes mines de ferro, fundicions i forn de calç. El cicle compta amb el tret diferencial de comptar amb el guiatge d’un naturalista que anirà presentant la vegetació, la fauna, els usos i els aprofitaments de l’aigua que fan les persones. Diu Basssa, que això també ajuda als nouvinguts a PLF a conèixer aspectes desconeguts d’aquest municipi.

Les passejades són gratuïtes, d’escassa dificultat i aptes per a persones a partir de 6 anys.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics