Blanes tancarà el castell de St. Joan a les nits

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

1533291La Junta de govern local ha aprovat tot un seguit d’actuacions a l’antic castell de St. Joan. La més destacada és que incorporarà a la fortalesa una tanca  perimetral que estarà oberta durant el dia, però que a la nit es tancarà per tal de protegir el castell dels actes vandàlics. I és que és habitual que el castell pateixi pintades o atacs varis, com ara les destrosses als fanals que il·luminen l’espai.

La tanca  és una de les accions previstes dins les diferents actuacions per dignificar aquest espai històric documentat ja a principis del s.XI.

Més enllà del tancament perimetral, l’actuació, valorada en uns 100 mil€  també preveu netejar grafits, arreglar les escales i les pedres del castell. La intenció és recuperar l’espai just abans de tancar-lo a la nit, amb el que es vol preservar la zona.

Ara el projecte està en fase d’adjudicació, un cop redactat el projecte. Una redacció que ha costat uns 9 mil€.

Uns diners que provenen del cànon per l’explotació d’un restaurant en una platja de la vila.

Amb aquest cànon, es financen actuacions per dignificar espais d’especial atenció turística, com ara l’arranjament del camí de ronda al seu pas per la ciutat o l’elaboració d’estudis per començar a encarar altres projectes.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics