URGENT

Anna Rovira; subcampiona d’Espanya de Duatló

Compartiu aquesta història

Ahir es celebrava a Oriola, Alacant, el campionat d’Espanya de duatló, una de les primeres cites esportives importants del calendari.

La palafollenca Anna Rovira, del Team Calella, va aconseguir la medalla de plata del campionat després de quedar com a 2a classificada nacional, rere la balear Margarida Garcia, que va guanyar la cursa i el campionat.

Rovira va completar la prova per sota de les 4 hores (3h 54min) i a només a 2 minuts de la campiona, després de completar un primer tram de 17 quilòmetres corrent, 67 més en bicicleta i uns últims 8 més de nou de cursa.

Rovira explica que el vent va ser el protagonista de la jornada, amb ratxes superiors als 35 km/h

Precisament el vent va complicar el tram de bicicleta de Rovira que l’any passat va aconseguir penjar-se la medalla d’or.

De fet, a l’atleta palafollenca li va costar mantenir el ritme a la bicicleta però va poder recuperar temps en l’últim tram de 8 km corrents.

Aquest campionat d’Espanya és la primera prova important que disputa la palafollenca un cop superada una lesió que es va fer al desembre i que  l’ha mantingut 1 mes allunyada de les curses.

L’objectiu de la temporada per a Rovira és corre almenys 3 IronMan aquest any amb la intenció de millorar marques i  enfocar la temporada en competicions europees.

Rovira és del selecte grup de dones que tenen una marca inferior a les 10 hores en Ironmans, on es combinen 3.8 km nedant, 180 en bicicleta i 42 km de cursa.