Baixen un 15% els delictes a PLF durant el 2014

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

A principis de mes es va fer la Junta Local de Seguretat, en la que els comandaments de Mossos d’Esquadra de la zona, Guardia Civil i Policia Local es reuneixen per posar sobre la taula les dades relatives a la seguretat del nostre municipi.

Fet el balanç de l’any passat, la principal dada relativa a l’any 2014 és que els delictes han baixat un 14.8% respecte l’any anterior. Així l’any passat es van denunciar 254 delictes davant dels 298 del 2013.

Una reducció que s’ha donat, bàsicament, en el grup de delictes majoritari; els que es donen contra el patrimoni, i que van suposar 3 de cada 4 delictes de l’any passat.

En aquest sentit, han baixat els robatoris amb força en prop d’un 30%, tant pel que fa a robatoris dins d’habitatges, negocis, empreses o dins de vehicles.

Els delictes contra les persones han augmentat lleugerament durant l’últim any, fins arribar a la 40a, mentre que els relacionats amb el trànsit van ser una 20a.

Segons les dades facilitades per la pròpia Policia Local i que es van presentar la setmana passada als partits polítics amb representació al consistori, el robatoris amb violència o intimidació també han baixat aquest últim any a PLF.

L’any passat es van fer 26 detencions a la nostra vila, la majoria per part dels Mossos d’Esquadra.

Pel que fa al trànsit, el nostre municipi va registrar l’any passat 46  accidents, una 12a menys que el 2013. La gran majoria d’accidents van ser sense ferits i majoritàriament per envestides laterals o posteriors, però també destaquen les sortides de via o el xoc amb elements fixes.

Mossos d’Esquadra i Policia Local col.laboren plegats en diferents dispositius de seguretat com ara vigilància a les urbanitzacions, a la zona agrícola, a les deixalleries  o els operatius per vigilar les sucursals bancàries els dies en els que els jubilats cobren la pensió.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics