Cambodja deporta un malgratenc per oposar-se a la construcció d’un pantà

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Alex González va néixer a Malgrat fa 34 anys, però fa 14 anys que viu a Cambodja on ha fundat una ONG anomenada Mare Natura Cambodja. Una entitat que s’ha significat en la defensa dels paratges de la Vall de Areng, on el govern vol construir una pressa i un pantà a través d’una empresa xinesa.

Aquest pantà suposaria la destrucció del paratge forestal d’aquesta vall.

Davant de les pressions del malgratenc i de la mobilització contrària a l’obra que està aconseguint dins i fora del país, el govern cambodjà  s’ha negat a renovar-li el visat de residencia, i ahir al matí va ser detingut i confinat en un ministeri fins que va ser deportar en el primer avió destinació a Madrid.

El ministeri de l’Interior de Cambodja diu que González s’ha excedit  en la seva militància en favor dels paratges afectats pel projecte i l’acusen de bloquejar els accessos als paratges on s’ha de fer la presa i de posar la gent en contra de les autoritats locals.

Fins a 83 ONG i agrupacions de drets humans i partits de l’oposició al país han criticat la decisió del govern de no renovar el visat  i l’expulsió del malgratenc, que és molt conegut a la regió gràcies també a les xarxes socials i perquè domina a la perfecció l’idioma natiu, cosa que li permet ser molt proper a la ciutadania. Fins i tot el líder de l’oposició ha demanat al rei de Cambodja que intercedeixi per González, que tot i que viatjava a Madrid, tot sembla indicar que no arribarà a aterrat a Espanya i que es quedarà en algun país proper a Cambodja per tornar-hi en breu.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics