Augmenta l’atur a PLF en una 12a de persones

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Habitualment els dos primers mesos de l’any acostumen a ser d’augment de les persones en situació d’atur. La llista de palafollencs apuntats al servei d’ocupació ha augmentat en l’últim mes en 12 persones fins arribar a les 775, la xifra més alta des del març de l’any passat. Tot i això aquesta és la millor xifra d’un mes de febrer dels últims 5 anys. El febrer de l’any passay, al nostre municipi hi havia una 70a d’aturats més que ara, una tònica que es va mantenint en els últims mesos.

Tot i això l’augment de l’atur en l’últim mes a PLF, suposa encarta estar per sobre del 20% de taxa d’atur, un punt i mig per sobre de la mitjana comarcal, però la més baixa de les poblacions properes.

El millor febrer des del 2009

De fet, tots els pobles de la zona nord de la comarca estan per sobre d¡’aquesta mitjana del Maresme, just abans de l’inici de la campanya turística d’enguany, que començarà a finals d’aquest mes, amb la Setmana Santa.

L’únic municipi que ha aconseguit retallar desocupats aquest últim mes ha estat Sta Susanna, que en baixa 14, situant-se aquest mes, en 225 persones sense feina.

El municipi on més ha crescut l’atur ha estat Tordera amb un increment del 6.15% respecte al gener. Suma prop d’un centenar de persones més a les llistes d’aturats que s’enfilen a les 1639 en aquest municipi veí.

Pineda també experimenta un augment, més lleuger, de menys de l’1%. Són 26 nous aturats que fan sobrepassar el llindar dels 2900 A Pineda, el municipi amb una taxa d’atur més gran de la zona amb un 26.5%, més de 8 punts per sobre de la mitjana maresmenca.

Malgrat suma 11 nous aturats, arribant als 1652 desocupats en aquesta vila veïna i una taxa d’aturats del 22.5%

En el global dels 30 municipis de la comarca, l’atur ha augmentat en un centenar de persones, sobrepassant les 36.600 i un 18.78% de taxa d’aturats. El municipi amb menys atur és Cabrera, amb sols un 9.5% d’aturats, l’únic poble amb menys d’un 10% a la nostra comarca.

Blanes ha augmentat en 16 persones el seu atur al febrer, que es situa en les 3890 persones, el que suposa un 23.3%.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics