La Policia Local dóna recomanacions i consells de seguretat per a la gent gran

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ahir a la tarda es va fer al Casal de l’Avi del Centre de PLF una xerrada sobre la seguretat al domicili. Es van donar consells a per anar de compres, a l’hora de treure diners als caixers automàtics, per evitar les estafes a la llar i també sobre  la seguretat viària –sobretot pels vianants.

La majoria d’informacions que es van donar són coses que tothom dóna per fet, però que convé recordar de tan en tan. Entre d’altres es recomana no guardar còpies de claus en llocs accessibles , com ara sota l’estora de casa, o amagada al test de l’entrada, canviar el pany en cas de robatori i tancar la porta amb clau quan es marxa de casa, tot i que sigui per poca estona.

En cas que marxem de viatge, es recomana demanar a algú que ens reculli la correspondència o guardar els objectes de valor a la caixa de seguretat i deixar l’estora de la porta dins de casa. Les bústies plenes de cartes o les estores mal posades poden suggerir l’absència dels habitants i podrien cridar l’atenció dels lladres.

El president del Casal de l’Avi, Joaquim Ferrer, destacava que, en qüestions de seguretat viària, Palafolls és “molt tranquil”.

L’agent que va fer l’explicació a una 12a de persones, Ernest Ferrándiz, explicava que el problema de les estafes és generalitzat, i també dóna algunes claus per  detectar-les.

La Policia Local remarca que si ens visiten suposats treballadors de l’empresa de gas, aigua o electricitat, han d’estar perfectament identificats i recorda que, generalment, aquestes revisions es comuniquen al client abans de la visita.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics