St Lluís prepara una nova processó de Setmana Santa amb desfilada dels legionaris

Foto: Marga Cruz (El Mundo Catalunya)
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Associació de Veïns de Sant Lluís ja està anunciant la processó per aquest any. Segons la publicitat de l’acte es preveu la “desfilada” del “Santíssim Crist de la Bona Mort” i la “Verge del Calvari” pel proper dissabte dia 4 d’abril, coincidint amb el dissabte de Glòria.

Aquesta processó serà acompanyada pels legionaris de Barcelona.

L’any passat l’entitat va recuperar la tradició de les processons al nostre municipi, però centrada exclusivament als carrers principals de St Lluís. Llavors  ja van comptar amb presència de la “Hermandad de antiguos caballeros Legionarios de Barcelona”, una entitat  que es defineix com a apolítica i creada per ajudar socialment als exlegionaris i que van desfilar acompanyant el Crist de la bona mort.

Processó de l’any passat a St Lluís. YouTube

Margarita Fernández, presidenta de l’Associació de Veïns de St Lluís explica que l’any passat van ser els propis legionaris els qui es van oferir a participar de la processó del barri. Diu que ho fan desinteressadament i que l’única despesa que generen és el sopar i que busquen el suport dels comerços locals per poder finançar-lo.

Enguany ella processó començarà a quarts de 7 de la tarda al carrer St Joan, baixarà per l’avd del mar, fins la plaça de la constitució, on s’aturarà per fer una ofrena floral. La desfilada, amb els legionaris abillats amb els seus uniformes verds, lluint armes falses i cantant els tradicionals càntics de la legió,  acabarà a la capella de St Lluís.

L’entitat a més vol que l’arribada de les imatges a la capella sigui lluïda i per això posa vol il·luminar amb ciris  el carrer de St Joan on es farà la vetlla a les imatges.

 

Foto de portada: Marga Cruz (El Mundo Catalunya)

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics