Ja no es pot fer foc a Catalunya per evitar incendis

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquesta prohibició, que s’allarga fins a mitjans del mes d’octubre té com a objectiu prevenir els incendis forestals durant la campanya estival. El Decret de prohibició regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’arbres, així com en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat.

Així doncs no es poden fer focs recreatius, com ara barbacoes o calçotades, excepció que s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

No obstant això, es poden sol·licitar unes autoritzacions extraordinàries per a la realització de crema de restes agrícoles o forestals i per a focs recreatius i festes tradicionals.

Les persones que hagin de fer foc han de presentar la seva sol·licitud amb la indicació del motiu i del lloc on s’ha de fer al registre d’entrada i sortida de l’Ajuntament per tal que es doni el vistiplau i aquest les traslladi al Departament d’Agricultura de la Generalitat.

Es recorda que està prohibit cremar qualsevol tipus de residu (palets, envasos, etc.) i no es tramita cap sol·licitud en aquest sentit. Aquest tipus de residus cal gestionar-los a través de la deixalleria.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics