Detinguda una dona a Malgrat en una operació contra el jihadisme

La detinguda avui a Malgrat. Foto Aj. Malgrat
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Policia Nacional ha entrat aquesta matinada en un pis del carrer Folch i Torres de Malgrat en el marc d’una macroperació contra el terrorisme jihadista que s’ha fet arreu de Catalunya amb escorcolls simultanis a moltes poblacions catalanes.

Després d’hores d’escorcoll en un pis del número 25 d’aquest carrer malgratenc, prop del pavelló dels Germans Margall, els agents s’han endut detinguda una dona que anava totalment tapada amb un Niqab. Els agents també s’han endut nombrós material en dues caixes de cartró.

La detinguda avui a Malgrat. Foto Aj. Malgrat
La detinguda avui a Malgrat. Foto Aj. Malgrat

Els veïns de la zona expliquen que la dona vivia amb la seva parella en aquest immoble des de feia menys de 2 anys. El pis es troba al barri on viuen més immigrants d’origen àrab.

El dispositiu policial, amb 2 forgones de la Policia Nacional i alguns cotxes de de paisà,  ha aixecat expectació de curiosos i veïns. Ja a les 12 de la nit hi havia un destacament policial, però fins les 6 no ha començat l’operatiu principal, que s’ha allargat fins a quarts d’11, quan han sortit dels agents dels immobles.

A tot Catalunya s’han fet almenys 7 detencions més en diferents municipis. Les detencions s’han practicat a  Piera, l’Hospitalet, Manlleu, Figueres i Malgrat de Mar. També s’han fet altres detencions a Àvila i Ciudad Real.

Tots els detinguts haurien incitat a cometre accions terroristes a Espanya i reclutarien i seleccionarien  voluntaris per anar a lluitar a Síria i a l’Iraq.

Les sis persones detingudes a Catalunya, entre elles la dona de Malgrat, han estat traslladades a la comissaria de la Policia Nacional a la Verneda de BCN.

L’operació, encara oberta, està coordinada pel jutge de l’Audiència Nacional Javier Gómez Bermúdez.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics