Arxiven la causa que investigava a Conxita Campoy i  Xavier Amor

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La jutgessa de Sabadell que investigava el presumpte cobrament de sobresous encoberts com a dietes dels membres de la Federació de Municipis de Catalunya ha decidit desimputar a Campoy i a la resta d’alcaldes i exalcaldes  que estaven imputats per aquesta causa.

Campoy va declarar com imputada el passat dia 2 a Sabadell, on ja va assegurar que no creia haver fet res fora de la llei i va argumentar que tots els diners que va cobrar d’aquesta entitat, uns 130€ nets al mes, els havia declarat a Hisenda. Els fets es remunten a quan el president de la federació era Manuel Bustos, exalcalde de Sabadell. La Fiscalia anticorrupció acusava els fins ara imputats de malversació de fons públics.20329051

L’alcaldessa de Malgrat afirma està tan tranquil·la com el primer dia, però no amaga el seu malestar per l’afectació que aquesta imputació ha causat a la seva honorabilitat. Demana accions per restablir el nom dels alcaldes afectats i contundència en les explicacions sobre tot el procés i del perquè s’ha fet aquesta “imputació massiva”.

Campoy havia estat imputada en la segona tongada d’imputacions que mesos abans ja havia afectat a molts altres càrrecs públics, com l’alcalde de Pineda Xavier Amor.

La porqueria aviat està escampada, després treure-la costa molt” Conxita Campoy

Xavier Amor, que actualment també és el president de la Federació de Municipis, ha valorat molt positivament la notícia, ja que considera que la imputació era del tot injusta.

Amor, que ja ha presentat la seva llista electoral per repetir com alcalde de Pineda, també ha demanat restablir l’honorabilitat dels càrrecs i excàrrecs polítics afectats per aquest cas.

Segons el tribunal, la FMC és un ens privat, tot i rebre la majoria de fons d’arques públiques, i per tant no es pot acusar els seus membres de malversació de fons públics, com feia la Fiscalia Anticorrupció. El jutjat de Sabadell que investiga el cas Mercuri havia obert una peça separada per aquests cobraments.

El cas ha quedat arxivat i la fiscalia no podrà recorre aquesta decisió.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics