Malgrat registra l’any amb menys accidents de trànsit al seu municipi

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

En tot l’any passat no van arribar al centenar. Segons dades de la memòria presentada a la Junta Local de Seguretat, el municipi va comptabilitzar el 2014 un total de 98 accidents de diferents consideracions al municipi.

Aquesta és la dada més baixa dels últims ant, molt per sota dels registres d’un any abans, quan es van comptabilitzar 127 accidents, el que suposa una rebaixa interanual del 23%.

El consistori remarca que l’entrada en funcionament del Pla de Seguretat viària, l’any 2007 ha comportat una rebaixa considerable dels sinistres al poble. Llavors, fa 7 anys, el nombre d’accidents va ser de 267, 3 vegades més que l’actual xifra. El regidor de Seguretat Ciutadana de Malgrat, Valentín Rodríguez, explica que serà molt difícil rebaixar la dada d’accidents en propers anys, tot i que no abaixaran la guàrdia.

La majoria d’aquests accidents no van provocar ferits. De tota manera l’any passat hi va haver 5 ferits greus per culpa d’accidents de trànsit a Malgrat, 19 de lleus i cap víctima mortal.

Les vies amb més accidents són les d’accès al municipi, com l’avinguda Costa Brava. Justament en aquesta via s’ha instal.lat recentment un radar informatiu que, en poc més d’un mes, va comptabilitzar el pas de 173 mil vehicles en aquesta via.

Pel que fa a les sancions de trànsit, durant tot l’any passat es van interposar unes 7500 multes, 1500 de les quals a les zones blaves d’estacionament restringit. La xifra és superior a la d’un any abans en unes 500 sancions, tot i que es manté el nombre similar en els últims anys. De fer la principal diferencia es dóna respecte fa 7 anys. L’any 2007 es van posar 12500 multes a Malgrat.

D’altra banda, la Policia Local de Malgrat fa diferents controls d’alcoholèmia durant l’any. El 2014 es van practica 3000 proves que van detectar a 290 positius, prop d’un 10% del total de proves realitzades.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics