El projecte d’una via verda resseguint la Tordera  s’executarà per fases

Delta de la Tordera
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest projecte preveia la creació d’una ruta de cicloturisme i de senderisme de 100 km resseguint la riba del riu Tordera. En principi, la voluntat dels impulsors era tenir-la enllestida a finals de 2012, però la manca de finançament l’ha anat endarrerint. De fet, la primera proposta de projecte data de gener de 2010. Però tot i el silenci dels últims anys, gran part dels municipis han avançat feina i traçats.

Així una quinzena de pobles de la Selva, el Vallès i el Maresme han sumat esforços per posar les bases d’aquesta futura ruta cicloturista i de senderisme.

L’impulsor, l’alcalde d’Hostalric, Josep Antoni Frias, ha anunciat que esperen tenir tancats d’aquí a dos anys alguns dels trams d’aquest vial que vol impulsar el turisme a la comarca de la Selva unint els pobles del Montseny, Arbúcies i Blanes.

La ruta va començar-se a plantejar ara fa cinc anys des del Consell Comarcal de la Selva i ràpidament s’hi van afegir diversos municipis al veure el potencial turístic que el projecte podria arribar a tenir. La iniciativa inicial preveia una ruta lineal des de Blanes fins al Montseny però, davant l’augment de pobles interessats, es va anar creant un itinerari diferent resseguint el curs fluvial del riu Tordera.

Ara com ara PLF i Malgrat quedarien fora d’aquest recorregut, ja que no han mostrat interès en aquest projecte, tot i que se’ls hi va presentar fa un parell d’anys. Frias, però no descarta que s’hi puguin sumar quan el projecte sigui una realitat.

Per evitar més retards, l’alcalde d’Hostalric ha explicat que no esperaran que tots els pobles disposin de les partides per fer la ruta, sinó que les aniran fent poc a poc. Hi ha fins a tres fases per cada tram. Una primera bàsica d’acondicionament del camí, una segona amb senyalització i una tercera amb un acondicionament major i serveis com mobiliari urbà entre d’altres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics