Campanyes de donació de sang a Tordera, Blanes i Malgrat per afrontar la Setmana Santa

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els actes previstos a Tordera s’inicien aquest divendres amb la 3a Marató de Donació de Sang, que es durà a terme al pavelló poliesportiu municipal de 10 del matí a 10 del vespre. Dotze hores ininterrumpudes que la organització ha volgut omplir amb diverses activitats, des d’exhibicions esportives fins a un ball de gegants, passant per tallers de maquillatge i animacions infantils.

La regidora de sanitat de l’ajuntament de Tordera, Eliana Romera, ha parlat de gran participació per part dels donants (d’altres anys) i dels diversos col·lectius torderencs i ha desvetllat l’eslògan de la campanya, que serà “Més que la teva sang”, i amb el que esperen superar les xifres anteriors. Segons la regidora la campanya té dos objectius clars: sensibilitzar la població de la necessitat de donar sang i captar nous donants.

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya i l’Associació de Donants de Sang han iniciat una campanya de donacions per augmentar les reserves abans de l’arribada de la Setmana Sant. L’objectiu és poder tenir la major quantitat de reserves possible davant l’increment de visitants que es registra durant aquests dies de festa. En aquesta ocasió, les dues entitats compten amb el recolzament i l’activa participació dels Bombers de la Generalitat, que durant tot el mes estan fent visible la necessitat de donar sang.

Així aquest divendres, els bombers del Parc de Lloret instal·laran els seus vehicles a la plaça situada davant la Biblioteca Comarcal. L’objectiu és que tothom qui tingui curiositat –en especial, la mainada- pugui acostar-s’hi i veure de prop els camions, els equips i el material que utilitza aquest cos d’emergències. Dins la biblioteca es faran les donacions de sang. De fet, el dia abans, dijous, també hi haurà recollida de sang a la mateixa biblioteca, però en aquest cas sense els bombers.

Per la seva banda, diumenge serà el torn de Malgrat, on els bombers voluntaris del municipi col.laboraran a la campanya. Serà també amb l’exhibició de camions i material del cos, en aquest cas al Parc de Francesc Macià.

Serà en aquest parc on s’instal·larà la unitat mòbil del banc de sang per recollir les donacions, mentre tothom que ho vulgui podrà acostar-se al camions de bombers. Precisament un dels camió que es podran veure diumenge al parc serà un model antic, però també hi haurà altres materials antics del cos d’emergències.

A Malgrat la donació es farà de 10 a 2 del migdia.

En tots els casos, poden donar sang els majors de 18 anys i que pesin almenys 50 quilos.

Per Setmana Santa, les reserves de sang acostumen a baixar considerablement, i tot i que es pot fer previsió, hi ha components de la sang que es degraden en 5 dies, pel que cal mantenir un ritme constant de donacions per garantir el miler de bosses que s’utilitzen a diari.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics