Malgrat posa sobre la taula el futur de les mines de Can Palomeres

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Tema monogràfic a la població veïna aquest cap de setmana. De fet, avui mateix, a les 8 del vespre, hi haurà la presentació del llibre que dóna el tret de sortida a les 1es Jornades Espai Mines de Can Palomeres. El llibre, escrit pel biòleg i investigador Jordi Serra-Cobo, Marc López Roig i Xavier Bayer González. El llibre, que és el treball fruit de la desena Beca d’Investigació Vila de Malgrat de Mar,  explica, entre altres coses, les característiques de les mines de Can Palomeres i per què constitueixen un excel·lent refugi per als ratpenats.

Les jornades, que seguiran demà, estan dedicades al present i futur de les mines. L’objectiu és donar a conèixer quin és l’estat de les actuacions que es realitzen en aquest entorn, així com promoure l’intercanvi d’experiències i de metodologia i alhora iniciar un procés de participació per vincular la ciutadania al futur d’aquest espai. Gairebé un centenar de persones participaran a la sessió tècnica de demà dissabte.

Les Mines de Can Palomeres són avui un espai que va més enllà de ser un vestigi de l’activitat minera que hi va tenir lloc a principis del segle XX. Aquest espai és, també, un refugi important per a diferents espècies de ratpenats, i té un valor paisatgístic més que considerable.

Demà, diferents experts parlaran de l’Espai de les Mines de Can Palomeres des de diverses disciplines com l’arqueologia, l’ecologia i l’espeleologia, entre altres. A més, la sessió de treball preveu que després d’escoltar els diversos tècnics, els ciutadans puguin participar en un procés participatiu per aportar idees. Les jornades acabaran amb una passejada per l’espai.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics