Palafolls registra un abandonament 0 als estudis de batxillerat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Això vol dir que no hi ha palafollencs que deixin a mitges els seus estudis de Batxillerat, que són els primers postobligatoris del sistema actual. Aquesta dada fa tres anys que es repeteix al municipi. De fet, l’únic any que es va registrar una dada positiva va ser en el curs 2009-10, quan un 4,76% dels estudiants palafollencs no va finalitzar aquests estudis post-obligatoris.

Per altra banda, la població de 16 anys i més amb estudis de formació professional o de tercer grau (universitaris i postuniversitaris) a PLF representava, l’any 2011, un 29,78% del total de la població d’aquesta edat.

La dada es desprèn de l’estudi “Les realitats juvenils al Maresme”, que han elaborat conjuntament els serveis comarcals de Joventut i Observatori de Desenvolupament Local i que analitza la situació dels joves a la comarca durant el 2014.

Al Maresme deixen els estudis de batxillerat sense obtenir la titulació el 3,9% dels estudiants i al conjunt de Catalunya ho fan el 6%.

Segons l’estudi, 8 de cada 10 alumnes de batxillerat assoleixen la graduació en aquesta titulació. Analitzant les dades de taxa de graduació de batxillerat per municipis, es detecta un comportament diferent entre ells.  Malgrat de Mar i Tordera es queden per sota de la mitja comarcal, amb un 78,18% i un 76,92% d’aprovats. Pineda, amb un 67,23%, és el municipi amb un índex d’aprovats més baix.

L’estudi destaca també que, el 2014 es detecta un important creixement al Maresme, de l’altra tipus de formació post-obligatòria, els cicles formatius.

En aquest cas l’increment és de gairebé 6 punts per sobre del registrat a Catalunya. De fet,  el nombre de joves maresmencs que va optar per un cicle formatiu va créixer un 9,84% davant del 3,90% comptabilitzat al conjunt de Catalunya.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics