615 oferiments per donar sang entre Blanes, Tordera i Malgrat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Finalment només ho van poder fer 558 persones entre els tres municipis. La major dada es va registrar a Blanes, on entre dijous i divendres es van fer 275 donacions. A Tordera se’n van efectuar 247 donacions, i a Malgrat 36.

A Blanes i a Malgrat es va dur a terme la iniciativa “Bombers amb cor”, per la qual aquest cos de seguretat estava present als diferents punts de donació, dinamitzant la recollida de sang.

A Tordera van ser 12 hores de recollida, amb la celebració de la III Marató de Sang. Per aquest nova edició, la regidoria de Sanitat va proposar a les entitats locals que aportessin un mínim de dos donants per tal de facilitar la tasca de batre la dada de participació de l’any anterior. Finalment ho van aconseguir.

Setmana Santa és una època crítica per a les reserves de sang, ja que baixen considerablement les donacions pel canvi d’hàbits i les vacances, que fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Actualment les reserves de sang a Catalunya són de 8 dies, un nivell que es considera normal. Cal tenir en compte que els glòbuls vermells caduquen als 42 dies. Per això és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics