L’Associació de Veïns de Sant Lluís i l’Ajuntament mantenen un pols per la processó dels legionaris

Legionaris a PLF durant la processó de fa un any
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Tot i que l’Ajuntament ha desautoritzat expressament  aquesta activitat, l’entitat desafia al consistori continua endavant amb la desfilada dels legionaris pels carrers del barri el dissabte sant.

L’associació ha emès un comunicat en què consideren que la desautorització no té valor jurídic i que per tant continuen amb l’activitat.

La presidenta de l’associació de veïns, Margarita Fernández, que dimarts va assegurar que acatava la prohibició, no ha volgut fer declaracions i s’ha remès al que diu el comunicat.

El comunicat de l'Associació de Veïns de St Lluís
El comunicat de l’Associació de Veïns de St Lluís

El govern municipal s’ha mostrat sorprès davant el desafiament de l’entitat. L’alcalde de PLF, Valentí Agustí explica que esperaven no haver de fer més moviments després de la reunió amb la presidenta. Unaa trobada que Agustí ha qualificat de beneficiosa.

Davant la insistència de l’associació en tirar endavant l’activitat, l’alcalde explica que avui mateix signarà el decret de prohibició de la processó. Tot i això explica que la desautorització feta fins ara, ja té suficient valor jurídic.

El consistori ha desautoritzat l’acte per no comptar amb el consentiment  del rector del poble, i davant les queixes rebudes per la celebració de l’any passat per la presència dels antics militars. El consistori explica que els legionaris no són una confraria local i que no hi ha tradició en la barreja de l’exèrcit i la religió a la Setmana Santa a Catalunya.

La carta explicava que la negativa vol evitar ferir sensibilitats per la presència de legionaris desfilant pels carrers del barri. També la justifiquen per les afectacions del trànsit que comportaria la processó.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics