Polèmica per un vídeo d’una actuació policial a Tordera

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquesta setmana una veïna del municipi va publicar a les xarxes socials un vídeo gravat amb el mòbil en què es pot veure un vehicle mal estacionat davant d’un gual del carrer Immaculada, al veïnat de Sant Andreu. Un cop arriba una patrulla de la policia local, el vídeo mostra com els propietaris del cotxe comencen a increpar els agents, encarant-s’hi  a crits de “fora!” i de forma agressiva. Els policies locals decideixen marxar sense obligar a treure el vehicle ni multar-lo per estar estacionat. Tampoc li retreuen o sancionen al ciutadà que els increpa.

Aquest vídeo, que ja ha tingut més de 90.000 reproduccions a la xarxa, ha generat moltes crítiques i indignació entre la ciutadania. La pressió social ha obligat a la Policia Local a emetre un comunicat  justificant l’actuació dels agents.

El Video penjat el facebook

Asseguren que el cotxe mal estacionat no comportava cap risc per les persones o béns i que una actuació en calent per part dels agents hauria provocat un problema d’ordre públic de conseqüències desconegudes. Per tot plegat justifiquen que  la policia local va actuar segons correspon, obrint diligències contra els infractors -ja identificats en anteriors ocasions- , per passar-les posteriorment a disposició judicial i sumar-les a la investigació que hi ha oberta i que es relaciona amb aquests fets”.

La regidora de Seguretat de l’ajuntament de Tordera, Sílvia Català, ha explicat a aquesta emissora que es va rebre un avís per molèsties, ja que els dos homes tenien la música molt alta i estaven cantant al carrer, cap a les 5 de la tarda. La regidora ha qualificat l’actuació de “correctíssima”.

Al final d’aquest comunicat s’explica que la Policia  ha demanat el vídeo difós a la xarxa per presentar-lo com a prova de testimoniatge durant el procés judicial.

El comunicat, emès a través de les xarxes socials, no només no ha calmat els ànims, sinó que ha revifat el malestar amb la policia local.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics