La colla de diables de PLF recupera els versots per la festa petita

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Després d’uns quants anys sense celebrar-los, la colla Diablesfolls ha decidit recuperar aquesta acte tradicional de la festa major, però incorporar-lo a la festa petita. El motiu és, diuen, que per la festa major trencava massa el ritme amb que se succeïen els actes.

El cap de colla dels Diablesfolls, Sergi Romero, explica que fa un mes que els tenen preparats, però no ha volgut donar massa detalls sobre la temàtica dels versots –que solen ser sàtires de l’actualitat municipal, especialment sobre la vida política.

Romero ha insistit en la  necessitat de prendre’s els versots com una broma, ja que la seva voluntat no és molestar ningú. Els versots es duran a terme després de la tabalada, que serà aproximadament a les vuit del vespre. L’horari està subjecte a canvis, ja que els actes comencen molt aviat i s’aniran modificant segons ho requereixi el moment. De fet, els actes programats per la colla començaran a 2/4 de set, amb la plantada de bèsties a l’herba de la plaça Joaquim Ruyra. Aquestes bèsties, la Follonera de PLF, i les dues convidades, que en aquest cas vénen de Rubí i Cabrils, es podran veure de ben a prop i sense perill durant una bona estona, per tal que els nens que tenen por al foc o als petards també puguin gaudir-ne.

La colla espera que la tabalada comenci cap a les 8, després dels versots, i un cop acabats, les bèsties cobraran vida i començarà la cercavila. No serà però un correfoc com el que es fa per la festa major, tal i com ha explicat Sergi Romero.

Aquest dijous els Diablesfolls repartiran un document amb recomanacions per als locals i habitatges que hi ha durant el recorregut, a fi de donar-los a conèixer les recomanacions per evitar problemes. Aquestes són, bàsicament, desactivar les alarmes, retirar els vehicles del carrer, recollir la roba estesa i no llençar aigua durant la cercavila.

També hi ha recomanacions per als que hi assisteixin, anar cobert amb roba de cotó –cap, braços, i boca ben tapats- portar calçat còmode i respectar les bèsties del recorregut.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics