URGENT

Blanes distingeix dos joves esportistes locals

Compartiu aquesta història

El pilot de motos Michael Parra i el genet de doma clàssica Josep Bassols van ser ahir els protagonistes d’un un acte de reconeixement al consistori blanenc.

Les distincions s’han fet en el marc d’un programa de la Diputació de Girona d’ajudes a esportistes individuals gironins que participen en competicions d’alt nivell i que més enllà del reconeixement públic, també comporta un suport econòmic que es concedeix de manera coordinada amb els ajuntaments.

En el cas dels dos esportistes blanencs, la subvenció per fomentar la pràctica esportiva ha estat de poc més de mil€ pel pilot de motos i de 850€ pel genet.

Michael Parra va néixer a blanes fa només 13 anys. De ben jove ja era un apassionat de les motos i als 6 anys es va classificar a la quarta plaça del Campionat de Minimotos i un any més tard va pujar a podi en diverses ocasions. La seva primera victòria destacada la va assolir al 2010, reblada al 2011 quan es va classificar a la primera plaça del Campionat de Promovelocitat 50 cc Promo-RACC. Aquella va ser la primera ocasió en què un nen de 8 anys va guanyar aquesta prova.
L’any 2013 va ser el primer classificat de la challenge 80 cc del Campionat del Mediterrani de Velocitat.
Enguany compagina els estudis de 1r d’ESO a l’Institut Sa Palomera amb els entrenaments i les curses. Actualment corre el Campionat d’Espanya de Premoto 3 –en la cilindrada de 250- amb l’equip d’Emili Alzamora.
Per la seva banda Josep Bassols va néixer l’any 93 i en els darrers anys ha aconseguit gran quantitat de premis com a genet de doma clàssica. Amb 16 anys va guanyar la medalla de bronze per equips al Campionat d’Espanya i la medalla d’or individual al Campionat de Catalunya en la categoria de cadets.
Bassols compagina els èxits aconseguits amb el seu cavall amb els seus estudis de veterinària, que cursa a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics