URGENT

Els treballadors de Bershka a PLF aproven les noves condicions laborals

Compartiu aquesta història

 

Els 500 treballadors que la planta logística de l’empresa d’Inditex estaven cridats a votar en un referèndum que havia de validar el preacord entre sindicats i empresa per la millora de les condicions laborals.

Van votar el 86% de la plantilla, dels quals el 81% va votar a favor d’aquestes millores.

En concret CCOO destaca un augment del salari i la millora general de les condicions de treball. En aquest sentit, segons el sindicat, el nou acord amb l’empresa inclou un increment salarial del 10% pels propers 3 anys. També s’ha acordat un plus de nocturnitat fixat en un augment de 125€, que també s’aniran aplicant en els propers anys.

A nivell social també s’ha aconseguit una reducció de jornada per  cuidar a menors de 12 anys, que es podran acumular i agafar en períodes de no escolarització, com setmana santa o estiu.

També es tindrà opció a canvi de torn de treball per a pares d’un menor e 8 anys i jornades especials de treball per a persones majors de 55 anys.

També s’augmentarà l’ajuda a guarderia de 90 a 120€ i es crea la possibilitat d’excedència d’estudis, amb reserva de lloc de treball fins els 13 mesos.

L’acord referendat per la plantilla també inclou la subvenció del 50% de fins a 5 sessions de fisioteràpia o la construcció d’un nou menjador més gran, que costarà prop d’1 milió d’€ i que hauria d’estar a punt a principis del 2018.

Tot i aquestes millores, el sindicats reconeixen que no han pogut aconseguir tot el que volien i que seran motiu de negociació propera amb l’empresa.

Bershka és una de les empreses d’Inditex i tota la logística per abastir les seves  6.100 botigues repartides al món es porta des de la seva base a PLF.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics