Els treballadors de Bershka a PLF aproven les noves condicions laborals

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Els 500 treballadors que la planta logística de l’empresa d’Inditex estaven cridats a votar en un referèndum que havia de validar el preacord entre sindicats i empresa per la millora de les condicions laborals.

Van votar el 86% de la plantilla, dels quals el 81% va votar a favor d’aquestes millores.

En concret CCOO destaca un augment del salari i la millora general de les condicions de treball. En aquest sentit, segons el sindicat, el nou acord amb l’empresa inclou un increment salarial del 10% pels propers 3 anys. També s’ha acordat un plus de nocturnitat fixat en un augment de 125€, que també s’aniran aplicant en els propers anys.

A nivell social també s’ha aconseguit una reducció de jornada per  cuidar a menors de 12 anys, que es podran acumular i agafar en períodes de no escolarització, com setmana santa o estiu.

També es tindrà opció a canvi de torn de treball per a pares d’un menor e 8 anys i jornades especials de treball per a persones majors de 55 anys.

També s’augmentarà l’ajuda a guarderia de 90 a 120€ i es crea la possibilitat d’excedència d’estudis, amb reserva de lloc de treball fins els 13 mesos.

L’acord referendat per la plantilla també inclou la subvenció del 50% de fins a 5 sessions de fisioteràpia o la construcció d’un nou menjador més gran, que costarà prop d’1 milió d’€ i que hauria d’estar a punt a principis del 2018.

Tot i aquestes millores, el sindicats reconeixen que no han pogut aconseguir tot el que volien i que seran motiu de negociació propera amb l’empresa.

Bershka és una de les empreses d’Inditex i tota la logística per abastir les seves  6.100 botigues repartides al món es porta des de la seva base a PLF.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics